Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
  • caravanpas
  • kampeer service
  • 10% korting op lidmaatschap Nationale Caravanpas

    De pechhulp service is gericht op de opbouw van de camper, bijv. stormschade, lekke kraan etc., dus niet op het technische deel van de auto!

  • 10% korting bij Kampeerauto-service

    Voor alle merken campers! U kunt terecht bij één van onze 20 vestigingen in Nederland.

Belgen willen meer camperplaatsen

In de brief stelt dagelijks bestuurder Erik Hostens dat gemeenten hier alle belang bij hebben, omdat een camperplaats jaarlijks tot wel € 25.000 extra omzet voor de plaatselijke middenstand kan genereren. ´Ruim 100.000 binnenlandse zwerfautotoeristen en meer dan 1 miljoen motorhometoeristen uit de aangrenzende landen staan klaar om bij te dragen aan de welvaart in onze gemeenten´, aldus de brief.

Deze toeristen vragen niet veel: een verharde, vlakke plek van ongeveer vier bij acht meter, op loopafstand van voorzieningen als winkels en restaurants. Sanivoorzieningen en elektra zijn fijn, maar niet per se nodig, daar de zwerfauto onder meer met een ‘woonbatterij’ geschikt is voor autonome bewoning. Voor een verblijf van hooguit 72 uur volstaat een openbare afvalbak.

België staat niet bekend als erg campervriendelijk. Op Campercontact.nl staan 157 camperplaatsen geregistreerd, tegen 782 in Nederland. De toeristenorganisatie heeft de open brief geplaatst in het magazine Kampeertoerist en roept Belgen bovendien op om de brief te downloaden en onder eigen naam aan de eigen burgemeester te sturen.

Volg ons:

Facebook logo  Twitter logo  Fiat Ducato Camper Club op Pinterest  Fiat Ducato Camper Club op Instagram  Fiat Ducato Camper Club op Google+

Facebookpage App

Facebook App

Downloads: